Menü

Sajtóközlemény>>

GINOP 1.1.1-18: BIM projektgyár

 

Pályázat adatai

•    Pályázat neve: GINOP-1.1.1-18 Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása
•    A pályázó cég neve: Linea Bútor Korlátolt Felelősségű Társaság
•    Cím: BIM Projektgyár - Ipari inkubációs központ
•    Projekt összeg és keret: 203,3 millió HUF

Pályázat célja
A fejlesztés célja egy olyan BIM szolgáltató és kivitelező inkubációs szervezetet létrehozása, mely kimagasló mérnöki tudással bír a környezetbarát design, az okos belsőépítészet, a téroptimalizáció és tervezése, valamint a megvalósítás, kivitelezés terén. A szervezet feladata a BIM integrált és központosított szolgáltatások, tudástranszfer és együttműködés kialakítása, működtetése ezzel mozdítva előre a piacon az üzletág fejlődését, valamint a hatékony és gyors elterjedését.
A fejlesztéssel létrejövő inkubátorház szolgáltatásai az inkubációs programban résztvevő cégek számára kiterjednek a BIM rendszer digitális és offline oktatására, a továbbképzésre; a közösségi tudás fejlesztésére, mintaanyagokon keresztül a best practice átadására; a munkafolyamatok optimalizálására, automatizálására; BIM rendszer alapú szimulációs szolgáltatásra és tanácsadásra; minőségbiztosítási sztenderdek kialakítására; BIM technológiák kipróbálására, tesztelésére; BIM technológiák egyedi testreszabására. A programban résztvevő cégek számára elérhetővé válnak olyan további szolgáltatások, mint a mérnöki felügyelet, audit, menet közbeni szimuláció, tervdoktor, 3D nyomtatás.
Az inkubált vállalkozások nem csupán egy évtizedek óta jól működő piaci hálózat tagjai lehetnek, hanem minden gyártási, műszaki segítséget, műhelymunkát, technológiai tudást és segítséget is megkapnak a költségoptimalizáláshoz és az erőforrások hatékony felhasználásához, az olyan üzlet és vállalkozásfejlesztési alapszolgáltatások mellett, mint az üzletviteli vagy forráskeresési tanácsadás. A BIM technológia részletezését külön melléklet tartalmazza.

Pályázat előnye

•    Minőségi munka és pontos szállítás (ciklografikus ütemterv)
•    Költségek csökkentése - ütközésvizsgálat, probléma elemzés és kiküszöbölés, megvalósítás szimuláció és nyomonkövetés
•    Közös és egységes piaci nyelv, kommunikációs modell megalkotása (nincs több félreértés)
•    Egységes és új díjszabások támogatása és bevezetése (kontroll növelése a piacon)  - szakítani kell a régi költségvetési modellekkel
•    Munka és teljesítmény optimalizált modellek alkalmazása
•    ECO-design új modelljei - költség és idő alapon - környezettudatos módszertanok bevezetését jelenti a tervezési- és a gyártási, valamint kereskedelmi folyamatok során. Hatás: A termékek környezeti hatásai csökkennek, valamint a költségek csökkentését, a hatékonyság növelését és a versenyképesség növelését is eredményezi.