Menü

„Belsőépítészeti tervezést támogató 3D technológián alapuló innovatív szolgáltatás fejlesztése”


Cégünk (a pályázat keretében) egyedi fejlesztést folytat az építészeti felmérések felgyorsítása érdekében. Bár a manuális felmérésről 3D lézeres felmérésre való áttérés önmagában sokat gyorsított a folyamaton, a és berendezéseink által készített pontfelhők és pontfelhőre illesztett fotók pontos adatokat szolgáltatnak egy adott helyiségről, területről, épületről, a pontfelhő feldolgozása, annak építészeti dokumentációvá fordítása továbbra is magas élőmunka- és időigényt képvisel.

Fejlesztésünk keretében ezt az élőmunka- és időigényt kívánjuk csökkenti, a felmérés eredményeképp kapott pontfelhők tisztítását és további feldolgozását szeretnénk automatizálni öntanuló, tapasztalatgyűjtő egyedi szoftverek segítségével, melyek terveink szerint a pontfelhő tömegeinek, felületeinek, formáinak, elemeinek felismerésében és építészeti szoftverek megfelelő elemeire fordításában nyújtanának segítséget.

Az így előállított szoftverspecifikus (a közvetlenül a célszoftverbe generált, annak megfelelő elemeket és adatokat tartalmazó) tartalom felhasználható épületadatbázisok létrehozására, vagyonkezeléshez / épületüzemeltetéshez, tervezési feladat meglévő állapotaként vagy kapcsolódó tervezések (bútorozási tervek, belsőépítészet) kereteként. Készíthető belőle BIM modell vagy akár hagyományos, nyomtatható vagy pdf formátumú tervdokumentáció is.

a projekt azonosító száma:  GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00411

• a szerződött támogatás összege:  65 379 520 Ft.

• a támogatás mértéke (%-ban): 50

• a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.22.