Ebben a cikkben:
Témakörök
Címkék

BÚTORLAP SZÍNVÁLASZTÁS

Információkért olvasson tovább-->

2022. április 26.
790
BÚTORLAP SZÍNVÁLASZTÁS

11_DSC4316

Laminált forgácslapok - sokoldalú alapanyag bútoripari alkalmazásra

A függőleges és vízszintes síkban beépített bútorelemek ideális anyaga kifejezetten alkalmas ruhás- és öltözőszekrényekhez, falburkolatok és íróasztalok elkészítéséhez. Az Eurodekor Laminált Forgácslap (MFC) előregyártott, használatra kész alapanyag, amelynél a forgácslapból készült belső magot nyomtatott dekorpapír borítja. A lapok felhasználásra készek, már csupán méretre szabni, élzárni kell őket és megmunkálni az összeépítéshez szükséges furatokkal, marásokkal.

A laminált forgácslapok gyártása során a lap fedőrétegeit apróbb szemcséjű, középrétegét nagyobb méretű faforgácsok préselésével és ragasztásával állítják elő. Az így kapott lap stabil, felülete sima és megfelelő keménységű lesz. A laminátum gyakorlatilag műgyantával átitatott többrétegű papír, amire valamilyen fának a rajzolatát vagy egy fantáziaszínt nyomtatnak. A modern bútorgyártás fő alapanyaga, főleg szekrénytestekhez és bútor frontokhoz használják, de egyre gyakoribb a falburkolati felhasználás is. 
Ennél az anyagnál nagyon fontos a megfelelő minőségű élzárás. Leggyakrabban ABS ézáróanyagokat használnak a dizájn és a felhasználás szempontjai alapján, 0,4-0,8-2,0 mm-es vastagságban. A lehetőségek tárháza végtelen, azonban az élzárt felületnek egyenesnek kell lenni, mert a bútorlap nem alkalmas profilmarásra

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!