Menü

Üdvözöljük weboldalunkon!


A LINEA Cégcsoport több mint 20 éve van jelen a hazai bútoripari piacon, 7 telephelyen, a közvetlenül alkalmazottak létszáma 300 fő.
Legfőbb értékünk az elégedett ügyfél és ez a tény a vállalati kultúránk alapja. Cégünk az ügyfeleink sokrétű igényeinek tökéletes kiszolgálása érdekében folyamatos fejlődésben van.
Minden bútoripari területen rendelkezünk saját termelő kapacitással, szolgáltatásaink a belsőépítészeti és bútoripari piac teljes körére kiterjednek. A rendkívül széles portfóliónk főbb eleme a szállodák, éttermek, luxus üzletek, irodák, ügyfélkiszolgáló központok, egészségügyi-, oktatási-, sport- és kulturális intézmények teljes bútorzati infrastruktúrája.
Folyamatos innovációval, pro aktivitással, műszaki fejlesztéssel és magasabb hozzáadott értékű tevékenységgel azon dolgozunk, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat olyanná tegyük, amely ügyfeleink számára is értéket jelent. Maximálisan figyelünk Ügyfeleink igényeire és így nem csupán tárgyakat, hanem megoldást és komplett infrastruktúrát szállítunk.

CÉGTÖRTÉNET


1994

Magyar magánszemélyek megalapítják a Linea Bútor Kft.-t. Profilja: irodabútorok és székek forgalmazása, gyártása. Intézményi, ill. irodai bútorozási kivitelezések, belsőépítészeti tervezéstámogatás. Olasz, spanyol, német eredetű késztermékek importálásával építi ki kereskedelmi hálózatát

1996

Saját gyártási kapacitás létrehozása. 1996-ban elindul a székgyártási üzletág: termékfejlesztés, gyártás, szervízhálózat

2001

A lapszabász üzem létrehozása Csornán az egyedi gyártású igények kielégítésére: Ava Pack Kft.

2004

Keményfa bútorüzemmel, ill. fapácoló üzemmel bővül a kapacitás Kisújszálláson: Kunfa Kft.

2010

Megvásárlásra kerül a SAMAS csoporttól a SAMAS soproni furnérozott irodabútorokat gyártó üzeme: Falco Sopron Kft.

2014

A folyamatosan változó piaci körülmények szükségessé teszik a tevékenységek szisztematikus szétbontását, így a Linea Nagykereskedelmi Kft átveszi a Linea Bútor kft-től a székgyártást, és a szék nagykereskedelmet

2014

A LINEA Konstrukt Kft. átveszi a mérnöki tevékenységet

 

A társaság tervezett működési modellje, hogy a Linea Bútor Kft az általa megnyert projekteket, elsősorban a kapcsolt vállalkozások által nyújtott tevékenységgel valósítsa meg.

 

 

C É G C S O P O R T

 


FALCO-SOPRON Bútor Kft.
9400 Sopron, Bánvalvi út 27.   
www.falcosopron.hu

Falco Sopron Bútor Kft
Az első magyar forgácslap-gyártással foglalkozó céget 1956-ban alapították FORFA néven. Fő profilja a furnérozott irodabútorok gyártása volt, ami a soproni telephelyen az akkori viszonyokhoz képest is korszerű technikával készült.
1994-ben a cég tudatos privatizáció révén - Falco Sopron Irodabútor Kft néven - a vezető német irodabútor gyártó SCHAERF csoport tulajdonába került. Még ugyanebben az évben a holland SAMAS csoport (ami Európa vezető irodabútor gyártója) többségi részvényese lett a SCHAERF csoportnak. A cég a privatizáció során profiltisztításon esett át, stratégiai terméke az irodabútor lett. 2010-ben a németországi anyavállalat Kelet-Európai leányvállalatait értékesítette - így a soproni Kft.-t is.
A tulajdonosváltás 2010.04.01-i hatállyal történt meg, az új tulajdonos a 100%-ban magyar LINEA csoport lett.
A hagyományos irodabútor piac mellett nyitás történt az egyéb közületi bútorok területe irányába. Ezek a termékek hasonlóan az irodabútorokhoz korpusztermékek és asztalok voltak, de más felhasználási területeke Ilyenek a könyvtári, színházi, kórházi és labortermékek.

Az értékesítési csatornák is kibővültek. Részben a korábban elveszített, vagy más termékigényű viszonteladók visszanyerése, részben a LINEA csoport kereskedőhálózatára támaszkodva. Ez jelentette részben a saját hagyományos termékkörök szélesebb piacra jutását, illetve az új termékválaszték rendelésállományának megszerzését.

A cég tovább folytatja a kiegészítő termékek és szolgáltatások kereskedelmi tevékenységét, mely elsősorban szék és bútor-kiegészítő választékot jelent.

A FALCO-SOPRON szolgáltatásai:
• Irodabútor
• Ülőbútor
• Szállodabútor
• Laborbútor
• Tervezés
• Szállítás és üzembe helyezés

AVA - PACK Kft.

9300 Csorna, Soproni út 125

www.avapack.hu


Az Ava-Pack Kft-t 2001 októberében magánszemélyek alapították. A társaság kezdetben arra alakult, hogy az Audi Hungaria Kft-t ipari csomagolóanyaggal ellássa. Ez az ipari csomagolóanyag elsősorban a motortartó kalodákat jelentette. Azóta a termékskála lényegesen bővült: rétegelt lemezből, valamint 2.500 m2-es csarnokrendszerű gyártó bázis, korszerű faipai technológiával, négy darab 50 m3-es számítógép által vezérelt szárítókamrával rendelkezik.
2007-ben új telephelyet vásároltunk Szécsényben, ahol fémipar mellett laminált bútor-, és tömörfa megmunkálás folyik CNC-gépeken. 2010-ben további telephelyet vásároltunk a Győr melletti Ikrényben ahol egy fejlett bútorgyártó üzem került kialakításra, illetve megvásároltuk a kisújszállási Kunfa Kft-t, majd a magyar bútorgyártás fellegvárának nevezett Falco Sopron Bútorgyárat. Gyártásunk folyamatos technológiai fejlesztésen megy át, mind a csomagolóanyag, mind a fémbútorok (színházi zsöllyék, iskola és előadótermi bútorok, kórházi bútorok, ágyak, éjjeliszekrények, különböző rozsdamentes termékek, lelátórendszerek, egyedi belsőépítészet), valamint a tömörfa megmunkálás terén.

Az AVA-PACK Kft. fő gyártási profiljai:
• Ipari csomagolóanyag gyártás
• Bútorgyártás
• Bérszárítás
• Hőkezelés (ISPM 15 szabvány szerint)
• Lapszabászat, CNC megmunkálás, élzárás
• Egyedi bútorgyártás
• Fémbútorgyártás
• Elektrosztatikus porfestés
• Pácolás, lakkozás

KUNFA Kft.
5310 Kisújszállás, Vásár utca 70
www.kunfa.hu

Az asztalosra, a jó mesterre a mai korszerű technológia mellett is szükség van. A belföldi tulajdonban lévő KUNFA Kft. 50 fős létszámmal műveli a szakmát. Tömörfa, elsősorban bükk termékek készülnek.

Belföldi értékesítésre óvodai székek, asztalok, felnőtt kárpitozott székek, étkező garnitúrák, karfás és karfa nélküli székek, állófogasok, kiegészítő bútorok készülnek.

Angol gyerekek részére iskolai és óvodai asztalokat, székeket, beltéri mászókákat, játék konyhabútorokat szállít az üzem.

Sikeres közbeszerzés eredményeként iskolák, kollégiumok, hivatalok, éttermek, szociális és egészségügyi létesítmények használják a KUNFA Kft. bútorait.

Felnőtt konyhákhoz tölgy- és bükk bútorfrontot gyárt az üzem, betétes és üveges kivitelben. A hazai megrendelők mellett termékeinek több mint a felét az Unió országaiba értékesítjük. Egyedi igényeinek megvalósításában számíthat ránk, lehetetlennek tűnő ötleteivel is keressen bennünket.
• Tömörfa bútorok gyártása nagy szériában
• Bérmunkák hagyományos faipari gépeken (felsőmaró, gyalu, csiszoló)
• Óvodai, bölcsődei, iskolai bútorok gyártása, forgalmazása
• Egyedi bútorok gyártásaLINEA NAGYKERESKEDELMI KFT.
9011 Győr, Dózsa Major
www.linea-nk.hu

A Linea Nagykereskedelmi Kft. egy független, magyar tulajdonú vállalat, mely az irodák és közületek ülőbútorait készíti győri üzemében már 1994 óta. Standard és a Projekt székek mellett sokszor egyedi igényeket is sikeresen teljesítünk. A felmerülő igényeket rugalmas szállítási határidővel, az azonnalikat pedig nagy darabszámú és sokszínű készáru raktárkészletünkből szolgáljuk ki. Termékeink jelentős részét a viszonteladói hálózatunkon keresztül forgalmazzuk. Nagy hangsúlyt fektetünk a partnereink magas szintű támogatására és értékesítéseik elősegítésére.
• Ülőbútorok

 


Vízió & Dimenzió Kft.
1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 132.

A Vízió & Dimenzió K¬ft. 2016-ban kifejezetten azzal a céllal alakult a Linea Bútor és Falco Sopron cégcsoport új tagjaként, hogy az építőipari beruházások belsőépítészeti igényeit teljes körűen kiszolgálja a tervezéstől egészen a kivitelezés utolsó mozzanatáig.
A cégcsoport több mint 20 éve van stabilan jelen a hazai bútoripari piacon, 7 telephelyen, a közvetlenül alkalmazottak létszáma 300 fő. Döntően a hazai piacon aktív, azonban az utóbbi években egyre intenzívebben szállítunk külföldi belsőépítészeti piacokra is.
Minden bútoripari területen rendelkezünk saját termelő kapacitással, szolgáltatásaink a belsőépítészeti és bútoripari piac teljes körére kiterjednek. A rendkívül széles portfoliónk néhány eleme a szállodák, éttermek, luxus üzletek, irodák, ügyfélkiszolgáló központok, egészségügyi-, oktatási, sport- és kulturális-intézmények teljes bútorzati infrastruktúrája.
Cégcsoportunk az iparágon belül kiemelten innovatívnak számít, több újdonsággal is büszkélkedhetünk, ilyen például a padlózatba csukható nézőtéri zsöllyeszék rendszer, ami a multifunkcionális közösségi terek berendezéséhez kínál praktikus megoldást.
Folyamatos innovációval, pro aktivitással, műszaki fejlesztéssel és magasabb hozzáadott értékű tevékenységgel azon dolgozunk, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat olyanná tegyük, amely ügyfeleink számára is értéket jelent. Maximálisan ügyelünk Ügyfeleink igényeire és így nem csupán tárgyakat, hanem megoldást és komplett infrastruktúrát szállítunk.
• Projektmanagement

 

LINEA KONSTRUKT Kft.
9011 Győr, Dózsa Major

Gesellschaft mit Beschäftigung von Arbeitnehmern mit eingeschränkter Arbeitsfähigkeit.
Cégcsoportunk megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társasága

A LINEA Konstrukt Kft 2014-ben alakult a LINEA cégcsoport összetett, jellemzően bútorgyártási ill. egyedi belsőépítészeti feladatainak műszaki-mérnöki támogatására.
A folyamatosan bővülő portfólió hívta életre, hogy a faipari mérnöki feladatok mellett az évek során a cég az építészeti, belsőépítészeti tervezés felé is nyitottá váljon.
A cég vezetésében illetve a munkatársak körében beállt változások is ezt az irányt erősítik. A vállalkozást vezető valamint a vállalkozásban foglalkoztatott szakemberek többek között részt vettek több mint 350 Munkaügyi kirendeltség és Kormányablak teljes körű építészeti, belsőépítészeti tervezésében.
A TIOP 3.2.1 „Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével" Operatív Program, valamint a TIOP-3.3.1/A-12/2 Közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés Operatív Programokban megvalósult tervezési feladatokban való részvétel is azt az elkötelezettséget mutatja, amely keretében a LINEA konstrukt kft mint foglalkoztató is jelentős szerepet kíván vállalni, ezért jelenleg is már több mint 30%-ban foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat.

● Építészeti, belsőépítészeti tervezés, tervezői támogatás, anyaghasználat tanácsadás, CAD support.
● Egyetemes tervezés. Egyenlő esélyű hozzáférés biztosításához kapcsolódó tanácsadás
● Bútorgyártás és forgalmazás. Különleges műszaki megoldások.
● Gyártáshoz szükséges műszaki dokumentációk, gyártmánytervek készítése.
● Egyedi belsőépítészeti kivitelezési tervek alapján, helyszíni koordináció, művezetés és szerelés biztosítása.

 

Rólunk